Υλικά συνταγής
Θα φτιάξουμε ένα σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι σκέτη μούρλα. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...
Καταρχήν, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, όπως οι οδηγίες, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. Δεν το βουτυρώνουμε.
Έπειτα, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, την κανέλα, ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με προσοχή για να μην σβωλιάσει.Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο, ρίχουμε δύο κουταλάκια μοσχοκάρυδο και 2 κουταλάκια αλάτι.
Τώρα, παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί, χωρίς να το βουτυρώσουμε, και ρίχνουμε τον κιμά με όλη τη σάλτσα του, το κοφτό μακαρονάκι, τη γραβιέραμ το ρεγκάτο και μία κούπα από την μπεσαμέλ μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα στο ταψί. Τέλος, ριχνουμε από πάνω όλη την μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το παστίτσιο μας στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Όταν γίνει, βγάζουμε το παστίτσιο από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να «σταθεί». Έπειτα, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε! Ορίστε, το καλύτερο παστίτσιο που φάγατε ποτέ!!!
Καταρχήν, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, όπως οι οδηγίες, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. Δεν το βουτυρώνουμε.
Έπειτα, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, την κανέλα, ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με προσοχή για να μην σβωλιάσει.Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο, ρίχουμε δύο κουταλάκια μοσχοκάρυδο και 2 κουταλάκια αλάτι.
Τώρα, παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί, χωρίς να το βουτυρώσουμε, και ρίχνουμε τον κιμά με όλη τη σάλτσα του, το κοφτό μακαρονάκι, τη γραβιέραμ το ρεγκάτο και μία κούπα από την μπεσαμέλ μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα στο ταψί. Τέλος, ριχνουμε από πάνω όλη την μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το παστίτσιο μας στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Όταν γίνει, βγάζουμε το παστίτσιο από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να «σταθεί». Έπειτα, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε! Ορίστε, το καλύτερο παστίτσιο που φάγατε ποτέ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου