Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κρασάτα σπαράγγια με κινόα και τσίπουρο

15-30'
Εύκολο
Όταν η Λατινική Αμερική συνάντησε την Ελλάδα.
Κρασάτα σπαράγγια με κινόα και τσίπουρο


     Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κούπα κινόα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 1 κούπα αρακά
  • 1/3 κούπας τσίπουρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Κάρυ
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
 
        Ξεκινάμε!
  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρισέ τα με ελαιόλαδο
    .
  • 2 Στη συνέχεια, πρόσθεσε την κινόα και τον αρακά και καρύκευσε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Αφού τα ανακατέψεις καλά, σβήσε με το τσίπουρο.
  • 3 Αφού το κάνεις αυτό, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα 3 κούπες νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακάτεψε.
  • 4 Όταν βεβαιωθείς ότι το φαγητό έχει τραβήξει το ζουμί του, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άσε το φαγητό λίγο να κρυώσει.
  • 5 Τα σπαράγγια με κινόα και τσίπουρο είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν θες μπορείς να προσθέσεις και κάπαρη.
         Καλή όρεξη!
        ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου