Υλικά για 2 άτομα
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φλιτζάνια λάχανο
1 φλιτζάνι σέλινο
1 μέτρια ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο νερό να βράσει. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Δε μας νοιάζει το σχήμα τους, γιατί στο τέλος θα τα πολτοποιήσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό λεμόνι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φλιτζάνια λάχανο
1 φλιτζάνι σέλινο
1 μέτρια ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο νερό να βράσει. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Δε μας νοιάζει το σχήμα τους, γιατί στο τέλος θα τα πολτοποιήσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό λεμόνι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου