45-60'
Εύκολο
Τανζίν, ή αλλιώς η γάστρα στα Μαροκινά!
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 200 γρ. μοσχάρι φιλέτο
- 1 κούπα τσαγιού πλιγούρι
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά τσίλι
- 4 βερίκοκα
- 4 δαμάσκηνα
- Αλάτι, πιπέρι
- Κόλιανδρο
- Κρόκο Κοζάνης
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 20 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
- Γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro
Ξεκινάμε!
- 1 Αφού κόψεις το μοσχαράκι σε φέτες ζουλιέν το σοτάρεις σε ένα τηγάνι με
ελαιόλαδο
- 2 Μόλις ροδοκοκκινίσει προσθέτεις τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι και την πράσινη πιπεριά. Όταν πάρουν κι αυτά χρώμα, τα σβήνεις με λευκό κρασί και περιμένεις το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
- 3 Στη συνέχεια, βάλε το στο ταζίν (ένα ειδικό Μαροκινό σκεύος), πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ψήσε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180ο C.
- 4 Σε ένα δεύτερο τηγάνι σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδo και μόλις πάρει χρώμα σβήσε με κρασί. Πρόσθεσε τώρα το πλιγούρι, 2 κούπες νερό και τον κρόκο Κοζάνης και άσε τα να βράσουν. Μόλις δεις ότι έχει πιει τα υγρά του βάλε πιπέρι, αλάτι και λίγο βουτυράκι.
- 5 Τέλος, αφού βεβαιωθείς ότι έχει ψηθεί το κρέας, βάλε σε ένα πιάτο το πλιγούρι, τα φιλετάκια από πάνω και γαρνίρισε το Μαροκινό μοσχαράκι σε τανζίν με λίγη ντομάτα και γιαούρτι.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ cookoo.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου