30-45'
Μέτριο
Αυτή η συνταγή είναι βέρα Αργεντίνα!
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 750 γρ. μοσχάρι απο το ποντίκι σε κομματάκια
- 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
- 150 γρ. ρύζι τυπου καρολινα
- 100 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 4 μέτριες πατάτες σε κύβους
- 400 γρ. κλασικό ντοματάκι Pummaro ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
- 2 μήλα πράσινα σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. μαντζουράνα
- 1 κ.γ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 50 cl λευκό ξηρό κρασί
- 1 σπιτικό ζωμό Knorr βοδινού
- Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξεκινάμε!
- 1 Για αρχή, σόταρε το κρέας σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο
λάδι
- 2 Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- 3 Όταν μαγειρευτούν λίγο, πρόσθεσε το κρέας μαζί με το σέλερι, τη δάφνη, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Στη συνέχεια ρίξε αλάτι, πιπέρι, το κρασί και αφού σκεπάσεις την κατσαρόλα μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- 4 Πρόσθεσε τώρα τα μήλα, την κολοκύθα, 1 ποτήρι νερό μαζί με τον σπιτικό ζωμό Knorr και άστα να μαγειρευτούν για άλλα 20 λεπτά.
- 5 Βράσε τώρα το ρύζι σε ένα διαφορετικό σκεύος, αφού βάλεις αλάτι στο νερό και με το που γίνει και το ρύζι το προσθέτεις μαζί με το κρέας.
- 6 Η Αργεντίνικη Criolla είναι έτοιμη. Αν θες την σερβίρεις μέσα σε μια μισή κολοκύθα ή ένα πεπόνι που έχεις στεγνώσει για λίγο στο φούρνο.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου