15-30'
Εύκολο
Αν σε ψήνει η Αργεντινή τότε θα σε ψήσει κι αυτή η συνταγή!
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 6 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (450 γρ. η κάθε μία)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- ½ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Ξεκινάμε!
- 1 Αγόρασε από τον χασάπη σου αυτές τις υπέροχες, παχιές μπριζόλες και πες του να μην τις χτυπήσει - απαγορεύεται!
- 2 Ζέστανε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά, ή αν δεν έχεις χρησιμποίησε το γκριλ του φούρνου στους 220° C και βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν. Μην βάλεις καθόλου αλάτι κατά το ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει.
- 3 Όσην
ώρα ψήνονται εσύ μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Πάρε λοιπόν
ένα γουδί και χτύπα μέσα τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το
σκόρδο, το
ελαιόλαδο
- 4 Τέλος, άπλωσε με ένα κουτάλι τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, 5 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φωτιά. Η Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με τσιμιτσούρι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ cookoo.gr
ΠΗΓΗ cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου