Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες και καπνιστή πάπρικα


Ένα παραδοσιακό πιάτο με προσεγμένη την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιούμε, ώστε να κρατάμε τις θερμίδες του σχετικά χαμηλά.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
15 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
2 φλιτζάνια χυλοπιτάκι ψιλό
Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχάρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και όταν απορροφηθούν και πάλι τα υγρά σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, δάφνη και περίπου 3 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες και να απορροφήσουν τα αρκετό από το υγρό της κατσαρόλας. Δε χρειάζεται να στεγνώσει εντελώς το φαγητό από υγρά, γιατί οι χυλοπίτες απορροφούν υγρά και αφού απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου