Εκτέλεση 1.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 60° C. Στρώνετε ένα αλουμινόχαρτο στη
σχάρα του γκριλ. Καθαρίζετε τον ανανά, τον κόβετε σε 12 πολύ λεπτές
ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω στο αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζετε με τη
ζάχαρη άχνη και τις αφήνετε να μαραθούν μέσα στο φούρνο για δύο ώρες.
2.
Κόβετε τον υπόλοιπο ανανά σε κομματάκια, τα οποία βάζετε σε μια
κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον άνηθο (όλα
ψιλοκομμένα), την καστανή ζάχαρη, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
μαγειρεύετε το μείγμα για 10΄-15΄ ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε την
κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το τσάτνεϊ να κρυώσει.
3.Σερβίρετε
τις φέτες καπνιστού σολομού μαζί με το τσάτνεϊ και τις αποξηραμένες
ροδέλες ανανά και συνοδεύετε με πολύ λεπτές φέτες ψωμί, ψημένες και
αλειμμένες με κρέμα γάλακτος. ΠΗΓΗ www.elle.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου