Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές

15-30'
Εύκολο
Κάποιες γεύσεις έχουν γεννηθεί για να μαγεύουν.
Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές

    Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 2 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων και 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • 4 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/5 κ.γ. κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη
  • 1/5 κ.γ. κανέλα
  • 1/5 φλιτζάνι έτοιμος βρασμένος ζωμός βοδινού (1 κύβος Knorr και 200 γρ. νερό)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 15 αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς κοπανισμένα
  • Αλάτι

    Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν μαγειρέψεις το πλιγούρι διάβασε τις οδηγίες του πακέτου.
  • 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μεγάλη κατσαρόλα) ζέστανε το λάδι
    σε μέτρια φωτιά.
  • 3 Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά, τις πιπεριές, τα καρότα, τις σταφίδες, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι και ανακάτεψε καλά σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομματάκια, για περίπου 7-8 λεπτά.
  • 4 Πάρε τώρα ένα μπολάκι και χτύπα μέσα το αλεύρι μαζί με τον ζωμό. Όταν βεβαιωθείς ότι το αλεύρι έχει διαλυθεί ρίξε το στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
  • 5 Έτοιμο το Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές. Γαρνίρεις με τα αμύγδαλα και σερβίρεις μαζί με το πλιγούρι που είχες φτιάξει στην αρχή.
       Καλή όρεξη!
      ΠΗΓΗ cookoo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου