Χρόνος μαγειρέματος: 24 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υλικά για 10-12 μερίδες
- 2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κολοκύθα 2 κιλών (ψιλοκομμένη σε κομμάτια 2,5 εκατοστών περίπου)
- 1,2 λίτρα φρέσκο χυμό καρότο ή νερό
- 2 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών της Knorr
- 50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- Μαύρο πιπέρι
- Εκτέλεση
- Ρίξτε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί, προσθέστε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους.
- Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε την κολοκύθα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά. Ανακατεύστε την πού και πού, μέχρι να αρχίσει η κολοκύθα να λιώνει.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό καρότου (καλύτερα να χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό καρότου καθώς ο συσκευασμένος χυμός μπορεί να είναι πολύ ξινός) και τις 2 μερίδες «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών της Knorr, ανακατεύοντας μέχρι ο «Σπιτικός» Ζωμός να διαλυθεί καλά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντας τα να σιγοβράσουν για 8 λεπτά.
- Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Θα δώσουν στη σούπα σας έξτρα γεύση και πολύ απαλή υφή. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για ακόμα 2 λεπτά και μετά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ για να τη λιώσετε ώστε να έχει μια πολύ λεία υφή. Λιώστε στο μπλέντερ τη σούπα για περίπου 2 λεπτά. Καλύτερα να μεταφέρετε τη σούπα σε παρτίδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ώστε να λιώσετε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα.
- ΠΗΓΗ knorr.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου