Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα με Κολοκύθα

     Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
     Χρόνος μαγειρέματος: 24 λεπτά
     Βαθμός δυσκολίας: 1
     Υλικά για 10-12 μερίδες

  • 2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κολοκύθα 2 κιλών (ψιλοκομμένη σε κομμάτια 2,5 εκατοστών περίπου)
  • 1,2 λίτρα φρέσκο χυμό καρότο ή νερό
  • 2 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών της Knorr
  • 50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Εκτέλεση
  • Ρίξτε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί, προσθέστε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους.
  • Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε την κολοκύθα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά. Ανακατεύστε την πού και πού, μέχρι να αρχίσει η κολοκύθα να λιώνει.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό καρότου (καλύτερα να χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό καρότου καθώς ο συσκευασμένος χυμός μπορεί να είναι πολύ ξινός) και τις 2 μερίδες «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών της Knorr, ανακατεύοντας μέχρι ο «Σπιτικός» Ζωμός να διαλυθεί καλά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντας τα να σιγοβράσουν για 8 λεπτά.
  • Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Θα δώσουν στη σούπα σας έξτρα γεύση και πολύ απαλή υφή. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για ακόμα 2 λεπτά και μετά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ για να τη λιώσετε ώστε να έχει μια πολύ λεία υφή. Λιώστε στο μπλέντερ τη σούπα για περίπου 2 λεπτά. Καλύτερα να μεταφέρετε τη σούπα σε παρτίδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ώστε να λιώσετε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα.
  • ΠΗΓΗ knorr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου