Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μαροκινό αρνάκι με δαμάσκηνα και σουσάμι

30-45'
Εύκολο
Αρνάκι άσπρο και παχύ, μαροκινό καμάρι!
Μαροκινό αρνάκι με δαμάσκηνα και σουσάμι

    Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κιλά αρνάκι
  • 10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ξυλάκι κανέλας
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ½ κ.γ. τουρμέρικ
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό Knorr λαχανικών
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 160 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

     Ξεκινάμε!

  • 1 Ζέστανε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι
    σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα τα μπαχαρικά για να το αρωματίσουν.
  • 2 Αφού προσθέσεις το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίξε το νερό μαζί με το ζωμό Knorr και άσε τα στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν.
  • 3 Για να σιγουρευτείς ότι το φαγητό είναι έτοιμο πάρε ένα πιρούνι και δοκίμασε το αρνάκι. Αν δεν είναι αρκετά μαλακό άσε το στην κατσαρόλα κι άλλο.
  • 4 Δέκα λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και τον μαϊντανό.
  • 5 Το Μαροκινό αρνάκι είναι έτοιμο. Πασπάλισε με αμύγδαλο και σουσάμι και σέρβιρε μαζί με λίγο κους κους ή ρύζι για γαρνιτούρα.
         Καλή όρεξη! 
         cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου