30-45'
Εύκολο
Αρνάκι άσπρο και παχύ, μαροκινό καμάρι!
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 κιλά αρνάκι
- 10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ξυλάκι κανέλας
- ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ½ κ.γ. τουρμέρικ
- 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό Knorr λαχανικών
- 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
- 160 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
Ξεκινάμε!
- 1 Ζέστανε σε μια κατσαρόλα λίγο
λάδι
- 2 Αφού προσθέσεις το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίξε το νερό μαζί με το ζωμό Knorr και άσε τα στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν.
- 3 Για να σιγουρευτείς ότι το φαγητό είναι έτοιμο πάρε ένα πιρούνι και δοκίμασε το αρνάκι. Αν δεν είναι αρκετά μαλακό άσε το στην κατσαρόλα κι άλλο.
- 4 Δέκα λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και τον μαϊντανό.
- 5 Το Μαροκινό αρνάκι είναι έτοιμο. Πασπάλισε με αμύγδαλο και σουσάμι και σέρβιρε μαζί με λίγο κους κους ή ρύζι για γαρνιτούρα.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου