Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Για 4 Άτομα
Υλικά:
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Για 4 Άτομα
Υλικά:
- 150ml Ιαπωνική Σως Σόγιας BLUE DRAGON
- 90g Ζάχαρη άχνη
- 25ml Σάκε ή ξηρό Λευκό Κρασί
- 1 κσ Αλεύρι
- 12 καλαμάκια για σουβλάκια, εμποτισμένα σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
- 6 μπούτια Κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
- 1 ματσάκι τρυφερά Πράσα ή φρέσκα Κρεμμυδάκια6 Σπαράγγια
- Συνδυάστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά έως ότου η σάλτσα έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο. Αφήστε στην άκρη.
- Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα (ή φρέσκα κρεμμυδάκια) και τα σπαράγγια σε τεμάχια 3 εκατοστών.
- Φιλετάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε έξι κομμάτια και περάστε το εναλλάξ με τα λαχανικά στα σουβλάκια.
- Κατόπιν ψήστε τα στο μπάρμπεκιου, (ή σε τηγάνι ψησίματος ή στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια φωτιά) αλείφοντάς τα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη σάλτσα.
- Όταν το κοτόπουλο είναι πια ψημένο, σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με την υπόλοιπη σάλτσα.
- ΠΗΓΗ www.flavour-factory.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου