Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Δεματάκια από Φύλλα Κινέζικου Λάχανου

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για 5 άτομα

Υλικά:


Εκτέλεση: 
  1. Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα από το κινέζικο λάχανο και κρατήστε τα στην άκρη. Έπειτα κόψτε την καρδιά του λάχανου σε λεπτές λωρίδες. 
  2. Τοποθετείτε τα φύλλα σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και μετά βυθίστε τα αμέσως σε κρύο νερό. Στεγνώστε τα ακουμπώντας τα απαλά με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τσιγαρίστε τον κιμά για 6-8 λεπτά.
  4. Κατόπιν προσθέστε τα μανιτάρια, τον πολτό πράσινου κάρυ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τα βλαστάρια φασολιών και το κομμένο κινέζικο λάχανο και ανακατέψτε.
  5. Πάρτε μια κουταλιά από τη γέμιση και τοποθετείστε πάνω σε ένα ολόκληρο φύλλο κινέζικου λάχανου που είχατε στην άκρη. 
  6. Τυλίξτε σαν δεματάκι και κλείστε με οδοντογλυφίδα. 
  7. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  8. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα για 15-20 λεπτά.
  9. Σερβίρετε με ρύζι.
  10. ΠΗΓΗ www.flavour-factory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου