Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΙΑΠΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κοτόπουλο με Katsu Curry

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 3-4 Άτομα

Υλικά:
                  -2Χ150g Ρύζι
                  -2Χ200gΣωςΙαπωνικού  
Κάρυ
                  -80g Panko (Ιαπωνικήτριμμένη φρυγανιά)

  • 4 στήθη Κοτόπουλου
  • 3-4 κσ Αλεύρι
  • 2 Αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • φυτικό Λάδι (για τηγάνισμα)
   Εκτέλεση:
 Σε αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέστε το ρύζι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Βγάλτε το από τη κατσαρόλα και στραγγίστε καλά.

  1. Εντωμεταξύ, κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση οριζόντια, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε.
  2. Βουτήξτε τα στα χτυπημένα αυγά και «τυλίξτε» τα στην αφράτη τριμμένη φρυγανιά Panko.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα.
  4. Τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  5. Αφήστε το σε λίγο χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το επιπλέον λάδι και κόψτε το σε φέτες.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε τη σως curry μέχρι να πάρει μια σύντομη βράση.
  7. Σερβίρετε τις φέτες του κοτόπουλου πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι και περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα curry.

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με ποικιλία λαχανικών για μια χορτοφαγική πρόταση           .ΠΗΓΗ www.flavour-factory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου